Canada interzice giganților chinezi Huawei și ZTE accesul la rețeaua 5G

0
534

Canada va interzice giganților chinezi din domeniul telecomunicațiilor Huawei și ZTE să participe la construirea rețelei 5G în țară, după ani de tergiversări, a anunțat joi guvernul lui Justin Trudeau, citat de AFP.

Decizia mult așteptată a fost amânată de guvernul canadian din cauza tensiunilor dintre Ottawa și Beijing din ultimii ani, din cauza scandalului diplomatico-judiciar de trei ani care a urmat arestării directorului financiar al gigantului chinez de telecomunicații Huawei, Meng Wanzhou.

„Ne anunțăm intenția de a interzice produsele și serviciile Huawei și ZTE din sistemele de telecomunicații ale Canadei”, a declarat joi ministrul Industriei, François-Philippe Champagne, într-o conferință de presă.

„Acest lucru este urmarea unei revizuiri cuprinzătoare de către agențiile noastre de securitate și în consultare cu cei mai apropiați aliați ai noștri”, a adăugat el.

Statele Unite au condus campania împotriva Huawei, președintele american Donald Trump interzicând în mod drastic grupul chinez în mai 2019.

/economie.hotnews.ro/

Lasă un răspuns