Scandal diplomatic între Canada și Senegal: un diplomat senegalez ar fi fost snopit în bătaie de Poliție în propria casă

  0
  497

  Organismului de supraveghere a aplicării legii din Quebec, Canada, i s-a cerut să investigheze un incident în care Republica Senegal susține că unul dintre diplomații săi de serviciu la Ottawa a fost bătut la domiciliu de către poliție la începutul acestei săptămâni, informează CNA.Ca.

  Serviciul de poliție din Gatineau din Quebec, între timp, spune că membrii săi au supus și arestat o persoană care a fost violentă față de ofițeri.

  Ambasada Senegalului a postat vineri după-amiază, pe pagina de Facebook a ambasadei, un comunicat de presă în limba franceză al Ministerului Afacerilor Externe și al senegalezilor din străinătate cu privire la incidentul de marți. Comunicatul nu a citat agenția de poliție implicată.

  „În timpul acestei operațiuni, poliția canadiană a exercitat o violență fizică și morală umilitoare asupra diplomatului în fața martorilor și în prezența copiilor săi minori”, potrivit comunicatului. „În ciuda faptului că i s-a reamintit statutul de diplomat al victimei și inviolabilitatea domiciliului său, polițiștii canadieni au încătușat-o și au bătut-o cu sălbăticie până la punctul în care a avut dificultăți de respirație, ceea ce a dus la evacuarea cu ambulanța la spital”.

  /www.stiripesurse.ro/

  Lasă un răspuns